VERDUN – VISSEN – ZALM ROKEN – RAFTEN

Dagen: Vrijdag & Zaterdag& Zondag

Agenda:

VRIJDAG
 14:00 Verzamelen bij Cafetaria Unique – Friet,Hamburger,Pilsje
19:30 Aankomst Le Chavelier Etraye (Damvillers)
20:00 Apperetief
21:00 Mossel eet partij

ZATERDAG
10:00 Op zoek naar de eerste wereldoorlog
11:00 Loopgraven & monumenten
12:30 Op naar het terrasje in Verdun
13:30 Vissen, zouden ze happen
19:00 Zalm roken op de BBQ
23:30 Mexicaantje

ZONDAG
09:30 Ontbijt
11:00 Op weg naar La roche
13:00 Raften of…op terrasje
19:30 Afsluitend diner in Restaurant Unique

Kosten:  ca. 200,- EURO per persoon (min 6 personen)

Eten & Drinken: Zelf meenemen of via http:\\www.uniquecatering.nl

Overnachting: Le chevalier Etraye, Damvillers

Ervaringen van de Zwagers:

 Zwagerweekend 2006

Zwager Gerard organiseerde dit weekend. De aftrap was op het Pastoor van Arsplein in Ehv.
Een heerlijke hamburger en/of frietjes en gaan… Na een auto-rit van bijna 4 uur arriveerde we in Etraye. Zodra je Etraye ziet moet je het gas los laten, anders ben je er al weer voorbij…

Het huisje Le Chevalier ging open (links draaiend slot) , de vlag werd gevonden en uitgestoken, en de ontdekkingsreis begon…

Het huis”je” heeft namelijk wel zo’n 15 verschillende ruimtes, de Lounge WC meegerekend, echt een WC waar je de shit van de dag kunt vergeten.

De slaapkamers werden verdeeld ( er kunnen in totaal 20 zwagers slapen ). En toen was het tijd voor de spaans klinkende wijn Olea… we waren tenslotte in Frankrijk…

Mosselen stond er die avond op het menu, gelukkig was er ook gedacht aan vegetieriers (mensen die geen vlees en vis lusten) …ook al waren die niet in ons midden.

Na een aantal wijntjes tijdens het genot van muziek van zwarte CD’s die je aan twee kanten kunt draaien, en pogingen om de SAT TV aan de praat te krijgen. Was het tijd om op één oor te gaan…

De volgende dag, na enige discussie over welk 1e wereldoorlog monument we het best konden bezoeken, gingen we op pad m.b.v. “navigasie” en heuse wegen kaarten.

Uiteindelijk belandden we bij Fort de Vaux onvoorstelbaar wat zich destijds heeft afgespeeld.
Nog meer indruk maakte Ossuaire de Douaumont Tijdens dit bezoek waren de Zwagers voor het eerst in al de jaren still…

Om e.e.a. eens goed te verwerken was bedacht om in Verdun een terrasje te pikken. Volop zon en 23 graden dat zijn we wel gewend in het 3e weekend van April…. Dit keer viel het zwagerweekend in het 4e weekend ivm Pasen.
Het begint een beetje mysterieus te worden hebben we het verdiend en/of zijn er andere krachten aan het werk!? 

De gereserveerde Lunch in een Amerkaans restaurant werd afgeblazen, Het ontbijt met een berg van scrambled eggs en spek was nog niet voldoende uit de maag verdwenen

En toen was het tijd om de sport uit te oefenen voor echte mannen: vissen nabij lacroix sur meuse
De vissen werd het niet gemakkelijk gemaakt, eerst werden ze vervoerd in een vuil container, op het gras gegooid , om vervolgens in de vijver te verdwijnen.

Gelukkig werden een zestal zalmpjens achter gehouden zodat we verzekerd waren van ons avond eten. Ik ben vergeten wie de meeste vissen had gevangen, ik geloof dat Gerard met 7 stuks aardig op kop liep, maar de anderen met 1 a 2 stuks zaten hem flink op de hielen ….

De eigenaar van de vijvers sprak engels en was zeer goed gehumeurd, deze activiteit is zeer aan te bevelen, mensen die minder van vissen houden kunnen namelijk lekker tot rust komen door lang-uit in het gras van de zon en de hooikoorts te genieten.

‘s-avonds werd de zalm onder leiding van Zwager Walther gerookt in twee uit het stof gehaalde BBQ’s
De vissen waren zo groot, dat de staarten onder het deksel uit kwamen. Gerard zorgde intussen voor een “kleine” salade, en daarna was de vis aan de beurt. We aten onze vingers er bij op!! Man wat was dat lekker.

Vis moet goed zwemmen dus werden de resterende flessen wijn ontkurkt, de balans in het weekend kwam op twee flessen per man…maar wel lekker.
Mexicaantje dobbelen zorgde ervoor dat de lachspieren optimaal werden getraind, en na een aantal discussie’s die tot diep in de nacht doorgingen, vielen de oogjes dicht.

De volgende dag uitslapen tot 09:00 uur , poetsen en ontbijten. Vervolgens ging de reis richting La Roche en Ardennes , de navigasie voerde
ons langs mysterieuze omwegen, reden voor Zwager steef om de techniek nog eens onder de loep te nemen.

In La Roche zouden we gaan raften, echter zorgde het laagwater peil ervoor
dat we moesten kiezen voor een alternatief programma, tot teleurstelling van Walther…
De rest van de dag (een uurtje of vier) hebben we doorgebracht op een terrasje met uitzicht op: 

Onderwerp van discussie “Zwagerweek 2007, 10 jaar lustrum”
Zwager Twan gaat deze week organiseren, maar de meningen waren verdeeld ofdat de eindbestemming ook deze keer geheim moet blijven.
Gezellige hollanders aan het tafeltje naast ons begonnen zich zelfs met de discussie te bemoeien.

Op naar het lustrum !!!