LACH MEDITATIE – SOLEX TOUR – GEOCACHING

Dagen: Vrijdag-avond, Zaterdag, Zondag

Agenda:
Lach meditatie
Solex Tour
Geocaching
 

Kosten:  ca. 300,- EURO per persoon (5 personen)

Eten & Drinken: Keurslager Rijen – AH – De gevulde reiger -De tweede kamer

Ervaringen van de Zwagers:

 Zwagerweekend 2011

Vertrek vrijdag 8 april
Het is weer zover. Er is weer een jaar om. Zwager Steef heeft via enkele mails in de voorgaande weken niets verteld over waar we heen gaan en wat we gaan doen.
Om 16.30 uur vertrekken we vanuit Eindhoven met de bagage en de boodschappen naar onbekende bestemming.
Uiteindelijk komen we terecht in een bungalow van Landal Green Parks genaamd “Klein Ruwinkel” in het pittoreske Scherpenzeel.
Wel een open haard maar geen brandhout nodigt onmiddellijk uit tot sprokkelen. Joost komt pas de andere dag te weten dat in de voorschriften staat dat enkel geperste parafineblokken gestookt mogen worden.
Dat geeft minder vervuiling en dat klopt. De keurslager in Rijen heeft een goed stuk vlees meegegeven en dat wordt met smaak gegeten, in de bungalow wel te verstaan.
Ja, ook de zwagers moeten gewoon voor zichzelf kunnen koken. Na een aantal stevige wereldbeschouwingen en enkele liters drank gaan de luiken dicht en wordt het langzaam stil in Scherpenzeel.

Activiteiten zaterdag 9 april
Om half 8 al op want om 10.00 uur staat de eerste activiteit gepland.
Nog steeds onwetend van wat er komen gaat stappen wij in bij Steef en deze rijd ons naar Odijk.
Nooit geweten dat wij in Nederland een dorp hadden dat O………………dijk heette. Ze hadden er zelfs een sporthal met verhuur van zaal(tjes).
Eerst koffie op het terras en na een kwartier voegde Iris zich onopvallend bij het gezelschap.  Nog steeds onwetend van wat komen gaat maken wij kennis met Iris en lachen wat af.
Dit voorspel was bewust gekozen want Iris kwam ons leren lachen.  Iris zou voor ons een heuse lachmeditatie verzorgen. Dat kwam voor niet iedereen als een blijde verrassing.
Wel bijzonder dat je om niets blijkbaar verschrikkelijk kan lachen. Normaal duurt zo’n actieve lachsessie een half uur, maar voor ons was 5 minuten meer dan genoeg.
De rest van de dag heeft het gezicht pijn gedaan. Echt lachen zijn we blijkbaar niet meer gewend. Als volgende activiteit gingen we terug naar de jaren zestig.
Op de solex, aan de haal. Zonder vetleren jas en droge muts. Een tocht van circa 35 km door een prachtig weidelandschap ten oosten van de Utrechtse Heuvelrug.
Met een solex die ongeveer 25 km per uur rijd zou een totaaltijd van een uur en een kwartier haalbaar zijn. Dat werd het dus niet. Steef had in zijn lunchrugzak, glazen, 2 flessen champagne (gekoeld), een pak zalm en paling en heerlijke broodjes.
Als klap op de vuurpijl nog een doosje sushi met sojasaus en gember. Zelfs opvouwbare stokjes. Nou dat werd een verrassende lunch op de dijk langs het Amsterdam Rijnkanaal. Menig visser staarde ons ongeloofwaardig aan genietend van deze lekkernijen in de stralende zon onder een strak blauwe hemel. Wat kan het leven toch mooi zijn. Tijdens een van de vele stops bij de terrassen onderweg maakten wij kennis met twee leden van K3.
K3 uit Houten zoals zij zich plachtten te noemen. Twee krasse gezusters van 89 en 84 die zonder hun derde zus op strooptocht waren. Die was enkele weken tevoren uit de bocht gevlogen met haar scootmobiel en had haar pols gebroken. Wij zouden er voor tekenen wanneer wij op ons negenentachtigste nog lekker aan een kappuusjinootje zouden nippen op een zonovergoten terras ergens in Langbroek.
Na een “stoute” conversatie stapten beide zusters op hun scootmobiel en scheurden de dorpsstraat uit de zwagers en nog 4 terrasgangers verbaasd en lachend achterlatend. Deze 4 terrasgangers kwamen wij op onze tocht nog meerdere keren tegen. Na ongeveer 4,5 uur kwamen wij weer aan bij het verhuurbedrijf, na onderweg last te hebben gehad van een afgebroken handeltje, twee lege benzinetanks en 5 softijsjes.
Zelfs om half zes scheen de zon nog en het bier smaakte best op het terras bij het verhuurbedrijf waar we alweer die 4 terrasgangers tegenkwamen. Op naar het restaurant in Driebergen. Het was iets met een korte “ei”. Restaurant “de gevulde reiger” bleek uiteindelijk “De reiziger” te heten. Ons plaatselijk welkom was beter dan het eten. We maken hier dus ook niet veel woorden aan vuil. Terug naar onze bungalow. Het hout was op dus moest er nog even worden gesprokkeld. Dat is gelukt. De volgende bewoners kunnen er nog twee dagen van stoken.

Activiteiten zondag 10 april
De activiteit van vandaag begon wat later. In Amersfoort. Eerst twee GPS apparaten ophalen en dan op zoek naar een heuse schat in het centrum van Amersfoort. Geocaching heet het spel. Door het invoeren van meerdere coördinaten maak je een wandeling door Amersfoort. Op het opgegeven coördinaat moet je antwoord geven op een vraag. Het goede antwoord levert een cijfer, dat aan het einde van de tocht belangrijk is voor de totaaloplossing.
De totaaloplossing is opnieuw een coördinaat……………en daar ligt dan de schat. Wij zijn tot de ontdekking gekomen dat deze tocht feitelijk 4 km lengte heeft maar door de aanwezigheid van de vele terrassen een gevoelslengte geeft van een uur of vijf. Leuke activiteit die op speelse wijze een beeld geeft van de geschiedenis van zo’n stad. Tot slot een biertje gedronken op het strandzand van Amersfoort aan Zee. Heeeeeeeeeeel gezellig.
Omdat het zo gezellig was toch maar gegeten in Scherpenzeel bij restaurant/Grand Café De Tweede Kamer. Prima tent. Daarna terug naar Eindhoven, Heeze, Nuenen en Rijen.

Volgend jaar weer. Maar………….dan een hele week want dan vieren we ons derde lustrum.

Houdoe .