GIETHOORN – DAF-TOUR – NIJMEGEN – VIRTUAL REALITY EXPERIENCE

AGENDA:
Vrijdag:
Verzamelen bij Walther
Toeren naar Buitengoed Fredeshiem in De-Bult
Terrein verkennen, biertje/wijntje, daarna in huisje eten (Macaroni & Salade)
Zaterdag:
Om 13:00 uur melden bij restaurant Smit in Giethoorn voor de DAF-Tour
Na de tour een biertje plus prijsuitreiking
Zondag:
Op tijd naar Nijmegen
Om 14:30  melden bij EnjoyVR voor de  Vitual Reality Experience
Daarna terug naar Eindhoven om te eten bij Walther

ETEN EN DRINKEN ONDERWEG:
Restaurant Smit in Giethoorn: https://www.smitgiethoorn.nl/
De Skulpe in Blankenham: https://www.skulpe.nl/
Prins Mauritshuis Blokzijl: https://www.prinsmauritshuis.nl/
Grieks restaurant Rhodos in Steenwijk: https://rhodossteenwijk.nl/

OVERNACHTEN:
Huisje in Buitengoed Fredeshiem: https://fredeshiem.nl/

ERVARINGEN VAN DE ZWAGERS:

Op vrijdag rond het middaguur verzamelen bij Walther , kopje koffie en al vast wat hilarische momenten van voorgaande Zwagerweekenden memoreren.  

Daarna op pad naar De-Bult , een klein dorpje in de buurt van Steenwijk. We hebben een huisje gehuurd in Buitengoed Fredeshiem in the middle of nowhere.

Even terrein verkend en daarna onder het genot van een drankje genoten van het typerende Zwagerweer. Later in het huisje gegeten en de avond doorgebracht.

Volgende dag op weg naar restaurant Smit in Giethoorn, waar we uitleg krijgen van ErBij Events over de DAF tour die we gaan maken in oude DAF-jes. Bij aankomst zien we al 3 felgekleurde  Truttenschudders met Jarretelaandrijving staan.

Na koffie en uitleg gaan we op pad, we krijgen een vragenlijst mee voor onderweg waar natuurlijk een prijs aan is verbonden. In het begin lijkt het meer op een toer dan een tour, we rijden achter de organisator aan naar het startpunt. Voor in de auto zit een stikker met “Let op zeer lange remweg”, daar is niets te veel mee gezegd, met 2 voeten op de rem is het nog moeilijk het voertuig tot stilstand te brengen. Vooral als we later het maximale eruit halen en net boven de 100 KM per uur komen.

Verder een heel leuke route , langs wereldbekende plaatsen als Luttelgeest, Muggenbeet en Nederland. In Blankenham nog even het plaatselijke dorpshuis in om een vraag te beantwoorden. Bij vertrek liet onze meest ervaren DAF rijder (Walther) nog even zien hoe snel een DAF achteruit kan, was alleen even vergeten dat hij in de vooruit stond, gelukkig werkt de rem bij lage snelheid wel.

Na de DAF-jes weer netjes te hebben ingeleverd , kwam de onvermijdelijke prijsuitreiking, één voor één werden de vragen doorgenomen, en kwam er een nipte overwinning uit voor team Lo/Steef/Joost. Er werd een ware beker uitgereikt , maar deze zijn we natuurlijk vergeten mee te nemen. Gelukkig puilt onze prijzenkast toch al uit.  

Voor de avond hadden we een leuk restaurant uitgezocht in Steenwijk , maar dat vonder er meer, op zaterdagavond zonder reservering geen kans, dus maar naar de Griekse buurman. Dat bleek een schot in de roos, mooie gezellige tent, prima bediening, en heerlijke gerechten. Allemaal verschillende gerechten besteld , en het was allemaal goed.

Nog een afzakkertje in het huisje, een goede nachtrust en ontbijt , en dan op weg naar Nijmegen.

Daar hebben we om 14: 30 een afspraak bij EnjoyVR voor de  Vitual Reality Experience. Niemand weet wat ons precies te wachten staat. Er zijn verschillende ruimtes waar verschillende experiences gedaan kunnen worden, maar we starten met een gezamenlijke challenge.  

Eén voor één lopen we een wolkenkrabber in , gaan met de lift naar het dak, en moeten dan over een stalen verhuisbalk naar het puntje lopen om een Donut op te rapen. Ik zelf heb behoorlijk hoogtevrees, durf amper uit een diep bord te eten, en kwam dus niet veel verder als 2 stapjes buiten de liftdeur, maar ook degene zonder hoogtevrees hadden er knap vel moeite mee. Zwager Steef kwam het verst maar viel uiteindelijk naar beneden. (Virtueel gelukkig)

Daarna heeft ieder verschillende uitdagingen gedaan: ruimtereis, sportwedstrijd, duikboot, racen etc.

Al bij al een leuke ervaring met voor ieder wat wils.

Daarna nog een biertje gedronken en weer terug naar Eindhoven.

In Eindhoven heeft Walther nog een heerlijke maaltijd verzorgd met de nodige bijpassende sapjes.

Al bij al een geslaagd weekend, op naar Zwagerweekend 2020.