Barcelona (3e Lustrum zwagers)

Dagen: Donderdag t/m Zondag

Agenda:
Barcelona
 

Kosten:  ca. 400,- EURO per persoon (5 personen)

Eten & Drinken: Diverse locaties…

Ervaringen van de Zwagers:

Door omstandigheden een aangepaste reis bij ons derde lustrum. Wat niet iedereen wist van te voren was dat de reis dit keer zou gaan naar……… jawel Barcelona.

Deze trip zou een mix worden van fun en cultuur.  Nu we relatief gezien wat meer te besteden hadden gedurende een kortere trip werd er niet bezuinigd op het kwaliteitsniveau van de zitplaatsen in het vliegtuig. Extra beenruimte voor ons alle 5 en priority check-in, met tevoren gereserveerde plaatsen; ………………ja ’t mocht wat kosten bij Ryan Air.

Na een korte doch zeer aangename vlucht landden we op Spaanse bodem en zelfs in Spanje begrepen ze dat wij daar niet zo maar voor de fun waren. De lieden achter de verhuurbalie van de auto’s zorgden er voor dat we snel onze ruime Van konden gaan berijden.

Vanuit het vliegveld naar Cadaques.

De weg voerde langs de Middellandse Zee via een bochtige weg naar dit dorp en het hotel dat we voor een nacht hadden geboekt bleek een schot in de roos. Prachtig gelegen aan de baai, midden in het dorp. Zoals het zwagers betaamt, hoort een snelle verkenning van de omgeving tot de standaard acties. Tegen de avond verlieten we het hotel voor een wandeling langs de baai en de daar aan gelegen huisjes, winkeltjes, hotelletjes, cafeetjes, restaurantjes en die ene wijnbar!

Die knaap achter de bar begreep al snel dat wij niet alleen voor de culturele hoogtepunten in het dorp waren. We proefden heerlijke wijnen in combinatie met lokale kazen, worsten en andere specialiteiten. Toen na een dik uur de buurman binnenliep raakten we ook met hem aan de praat; in gebrekkig Spaans, in combinatie met Duits, Engels en Frans. Hij bleek eigenaar van een restaurantje dat 2 deuren verder was gehuisvest. Zijn opschepperij over de kwaliteit van zijn keuken heeft ie voor iets meer dan de helft waargemaakt, maar de prijs was in verhouding dus we hebben hem niet in de baai gekieperd. Wel een schitterende avond gehad.

De andere ochtend werd het dan toch echt tijd voor het culturele aspect. Cadaques staat o.a. bekend als de woonplaats van de wereldvermaarde schilder Salvador Dali. Nadat wij ons, op verplicht vooraf geregelde afspraak, meldden bij het loket van zijn huis aan de baai werden we door een gids meegenomen op een tocht door zijn huis. Heel apart om daar te zijn. Indrukwekkend om te zien hoe deze man met zijn excentrieke gedrag samen met Gala, zijn vrouw des huizes, heeft geleefd, gewoond en gewerkt.  Indrukwekkend om te ervaren hoe deze kunstenaar zelfs zijn woning wist om te toveren tot een levend driedimensionaal schilderij.  Mocht u ooit in Spanje geraken dan is een bezoek aan deze woning zeker de moeite waard. Let op, wel van te voren reserveren op datum en tijdstip, want anders kom je er niet in.

Tijd voor een korte wandeling door het dorp Cadaques. Prachtige authentiek bestrate steegjes met even oude woningen aan beide zijden.  Typisch Spaanse sfeer in de oude kern. Mooi om te zien en daar te lopen, zelfs in 2012.

In de auto naar het enige echte grote Salvador Dali Museum in Figueras. Het was echt druk, maar desondanks met veel interesse door het museum gedwaald om op deze manier meer en meer indruk te krijgen van de surrealistische geest van onze vriend Dali. Wat een prachtig museum. Ook al houd je niet van zijn kunst, dan is het nog de moeite waard om er een keer te gaan kijken, want zoiets zie je nergens anders in de wereld.

En dan op naar ons appartement in Barcelona. Het loopt al tegen het einde van de middag, maar ons navigatiesysteem in de gehuurde Spaanse MPV wijst ons keurig de weg. Nadat we een keer of vier langs het juiste adres zijn gereden vragen we op 5 km afstand naar de juiste plaats van ons appartement. Ja, nee, u was op het juiste adres, maar het is een flatje in een heel groot flatgebouw. Na wederom wat speurwerk vonden we de ingang en maakten we kennis met ons onderkomen, dat niet geheel identiek bleek aan hetgeen ons was voorgehouden in de digitale brochure. Maar ja, waar deponeer je je klacht. We hadden inmiddels al meerdere “verantwoordelijke” adressen gehad dus wanneer is jouw boodschap echt gehoord? Je weet het niet daar in Spanje, dus we hebben er dan ook maar geen energie in gestoken. De lattenbodem van het bed van een van ons heeft het amper kunnen navertellen.

Dan gaan we uiteraard  op excursie naar de bekende bezienswaardigheden in Barcelona. Kunst, cultuur en ontspanning in een Nederlandse tent, waar ook nog eens een voetbalwedstrijd werd getoond op TV.

We maakten kennis met nog meer Nederlanders in Barcelona, waaronder diverse trainees van een of andere grote verzekeraar die hun “beloftenteam”  fêteerde op een tripje naar Barcelona.  Wij beloofden ook van alles, maar er was niemand die onze kosten voor zijn rekening nam. Das dan weer jammer.

Al met al een prachtig verkort lustrumuitje, weliswaar zonder Gerard, maar die was er op meerdere momenten toch gewoon bij……….in gedachten dan hè.